Ştiri, anunţuri, melodii şi exclusivităţi

La trei ani de la câştigarea primei ediţii a show-ului „Megastar“, Cătălin Josan testează diverse stiluri muzicale şi visează la un Premiu Grammy. Josan (23 de ani) a lansat recent piesa „Don’t Wanna Miss You“, în colaborare cu Keo, alături de care lucrează la un nou album.

În urmă cu trei ani, Cătălin Josan era un tânăr basarabean care-şi dorea să facă muzică, lucru la care se pricepe cel mai bine. Pregătirea o avea: făcuse 12 ani de pian şi terminase primul an de Conservator, secţiunea canto clasic. Mai avea nevoie de o şansă, de acea expunere în faţa publicului. „Nu ştiam pe nimeni în Bucureşti, nu aveam pe nimeni aici. Aşa că mi-am ­luat traista-n băţ şi m-am dus la preselecţiile «Megastar». Nu mă gândeam că o să câştig”, a povestit Josan pentru „Adevărul”. De la câştigarea concursului care l-a adus în atenţia publicului larg, Cătălin Josan terminat Conservatorul, a lansat un album şi a cântat în deschiderea mai multor concerte susţinute de străini la Bucureşti, inclusiv cel al columbianului Juanes.

Momentan, Josan se află într-o nouă etapă a carierei: căutarea unei identităţi muzicale. Noua piesă, în stil pop, „Don’t Wanna Miss You”, este compusă de Keo. Cei doi artişti s-au cunoscut la Selecţia Naţională Eurovision de anul acesta. Piesa a intrat deja pe posturile radio şi are un videoclip filmat în Ungaria, cu ajutorul unei echipe locale.

„Am găsit o echipă de oameni supertalentaţi din Ungaria. A ieşit un videoclip foarte drăguţ, de care sunt foarte mulţumit şi cu care mă mândresc. Reacţia oamenilor este foarte bună, toată lumea m-a lăudat”, povesteşte el. Cântăreţul se bazează mult pe feedbackul publicului atunci când vine vorba de selectarea unui stil muzical. Primul album a fost unul „experimental”, cu piese pop, rock, R&B, dance, iar Cătălin Josan spune că a măsurat reacţia publicului la concerte pentru a decide ce va face pe viitor. „Piesa nouă, «Don’t Wanna Miss You», se apropie ca stil de câteva de pe primul album, mă refer la «Vrei nu vrei», cea mai populară şi cunoscută dintre melodiile mele, după cum o cântă oamenii la concerte”, explică artistul, precizând că această melodie nici nu a fost lansată sub formă de single sau de videoclip.

Lansare în televiziune

Pe lângă muzică, interpretul este dispus să încerce şi alte moduri de exprimare artistică. „O să prezint două emisiuni la un post de televiziune nou, Top One, singurul post cu platou în mall. Emisia începe luna aceasta. Una dintre emisiuni va fi cu copii, un fel de mini-Megastar, iar pentru a doua nu s-a stabilit încă formatul”, povesteşte Cătălin, care ar vrea să-şi încerce norocul şi în actorie.

Totodată, se gândeşte serios să „testeze” şi opera. Deja studiile de canto clasic ­l-au pregătit pentru acest gen muzical abordat şi de tatăl său, pe urmele căruia i-ar plăcea să calce. De altfel, casa de discuri Universal Music, care îl reprezintă i-a propus să lanseze un album cu muzică de operă. „Nu cred că ar fi un proiect pentru România. În afară însă, muzica clasică se vinde”, crede el. Cătălin este întrebat câteodată, la concertele pe care le susţine în străinătate, câte albume vinde în România. „Dacă te bâlbâi şi le zici că nu prea se vând, se uită ciudat la tine. Îţi este ruşine să zici câte albume ai vândut, chiar dacă eşti destul de cunoscut în România”, spune el. În opinia sa, pirateria este motivul principal pentru vânzările slabe ale albumului său de debut. „Nu ştiu din ce trăiesc casele de discuri din România. Însă, în viitor, eu tind spre Premiul Grammy. Pare fantasmagoric, dar nu e
imposibil”, conchide Cătălin Josan.

“Nu ştiu din ce trăiesc casele de discuri din România. Însă, în viitor, eu tind spre Premiul Grammy. Pare fantasmagoric, dar nu e imposibil.”
Cătălin Josan cântăreţ

“Nu ştiam pe nimeni în Bucureşti, nu aveam pe nimeni aici. Aşa că mi-am luat traista-n băţ şi m-am dus la preselecţiile «Megastar». Nu mă gândeam că o să câştig.”

http://www.adevarul.ro/societate/vedete/Catalin_Josan_isi_cauta_identitatea_muzicala_0_386961851.html

2 Responses

  1. Este vorba despreCatalin Josan castigator al primei editiiMegastarsi finalist al selectiei nationaleEurovision 3 ani la rand. Catalin Josannu se teme sa spuna ce gandeste sa fie el insusi si are o minte deschisa pentru a evolua din punct de vedere artistic asta e concluzia dupa discutiile pe care le-am avut cu el.

    15 decembrie 2010 at 3:35

  2. Florentina

    La multi ani!sa fii sanatos si sa ai curajul sa-ti indeplinesti toate visele!petrecere frumoasa!:*

    4 martie 2011 at 16:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>